Reisverslagen

Met KBO-Zeeland naar Davos van 5 t/m 12 juli 2022.

De 1e dag was een reisdag van 720 km. Overnachting in Weil am Rhein in Duitsland.
De 2e dag reden we naar de Rheinfall van Schaffhausen, de grootste waterval van Europa, die 150 m. breed is en 23 meter hoog is. Volgende stopplaats was Zurich gelegen aan het meer van Zurich met de bekende Grossmünster met zijn twee torens en de Fraumünster. Daarna richting Davos naar het Hilton Garden hotel. Davos is met een hoogte van 1560m. de hoogste stad in de Alpen.
De 3e dag een prachtige bergtocht gemaakt. De Fluelapass 2383 m. hoog met heel veel haarspeldbochten en ook veel wegwerkzaamheden. De Ofenpass 2149 m. hoog met een stop in Val Müstair en de Rechenpas die deels in Italië en Oostenrijk ligt. Daar in het stuwmeer steekt de klokkentoren van het verzonken dorpje Curon nog boven het water uit.
De 4e dag gaan we na een korte wandeling met de kabelbaan naar een hoogte van 2400 meter. Voor de meeste deelnemers weer tijd voor een lekker bakje koffie. Het alom bekende edelweiss was daar ook te bewonderen in een bloemenstalletje. In het gebergte waren veel mooie bloemen te bewonderen, maar edelweiss hebben we niet in de natuur kunnen ontdekken. De liefhebbers gingen te voet de berg weer af. Een mooi uitzicht over Davos.
De 5e dag via Bivio naar de Julierpass van 2284m. hoog. Een korte pauze, en zoals de chauffeur het noemt: een kodakmomentje. Dan naar Sankt Moritz. Via garage en hoge roltrappen kom je in het centrum. Sankt Moritz is een stad met veel luxe en dure modewinkels. Het ligt aan het St. Moritz See waar je mooi kunt wandelen en uitrusten op de talrijke bankjes. Via de Fluelapass weer terug door diverse dorpjes In Zuoz was het nog even spannend, een druk momentje op een smal kruispunt in de nauwe straatjes, waar auto’s terug achteruit moesten rijden. Maar Jacco, onze chauffeur had er geen moeite mee.
Op de 6e dag met de trein vanuit Davos naar Chur. Onderweg zien we onder andere het UNESCO gebied rond de Albula vallei. En rijden we met onze wagons over viaducten en bruggen. Het oude aantrekkelijke stadsbeeld van Chur wordt gedomineerd door het bisschoppelijke paleis en de kathedraal. Bij het diner ’s avonds lichte paniek. Een van de deelnemers werd vermist. Bleek later dat hij met vrienden uit Zwitserland was gaan dineren maar vergeten was het even te melden.
De 7de dag na vertrek uit Davos reden we naar Lindau, een eilandje in de Bodensee. Een schilderachtig plaatsje met aan de havenmond de Beierse leeuw en witte vuurtoren. Na vertrek uit Lindau even paniek. Iemand was haar GSM kwijt. Na diverse rondjes rotonde bleek dat hij gewoon in een ander vakje zat. Daarna naar Memmingen. Met Jacco naar het Rathaus en het huis met de 7 daken gelopen. Terug op het plein was het heerlijk toeven op een terras. Dan naar Stuttgart, ons overnachtingshotel. Die hadden nog niet zo vroeg op ons gerekend. Kamers waren nog niet klaar. Drankje als troost!!
8e dag. Terug naar Hoogerheide voor ons afscheidsdiner en daarna met diverse busjes naar huis gebracht. Totaal 2440 km gereden.